Д-р Майя Райкова

Преподавател по пиано и блокфлейта Записвания от месец ноември


Д-р Майя Райкова е с висше музикално образование – завършила е музикална педагогика с пиано в Музикалната академия в София. По късно следва класически орган и западна църковна музика в Академия за музика SACRA – Регенсбург. Защитава докторска дисертация на тема „Богослужебната музика на Банатските българи“.

 

По настоящем преподава пиано, блокфлейта (сопран и алт) и солфеж. В класа по пиано се занимава с начинаещи и напреднали. Има ученици от предучилищна възраст, както и възрастни, които желаят да си възобновят свиренето от ученическите години, или да започнат да се обучават. Най добрите ученици редовно вземат участие в концертите и продукциите на читалището и Музикалната школа.

 

Обемът на преподавания материал е широк – от класиката до модерната и забавна музика, според знанията и възможностите на учениците. Целта на обучението е както овладяване на сръчности, умения и знание за свирене, развлечение и обща култура, така и подготовка(при желание и възможности) за музикалните училища и институти.

 

За целта се използват разнообразни методи – български и чужди, в зависимост от характера на всеки ученик, психофизическите му възможности, музикалния слух и желанието му за свирене.

 

 

Желаещите по големи ученици и възрастни могат да получат подготовка не само по солфеж и елементарна теория на музиката, но и по хармония, история на музиката и други теоретични дисциплини, свързани с музиката.

Количката е празна