Деан Запрянов

Преподавател по пиано


Деан Запрянов се дипломира в НУМТИ "Добрин Петков" със специалност класическо пиано. Притежава бакалавър "Поп и джаз-пиано" и магистър "Музикална педагогика" в НМА проф."Панчо Владигеров".

Носител е на първи награди от национални конкурси. Участва в международни концерти в Германия и Италия с пловдивският хор на момчетата. Обучавал се е при водещи преподаватели от България и чужбина, сред които са: (от областта на класическа музика), проф. Виктор Чучков, проф. Атанас Куртев, проф. Милена Моллова, проф. Тамара Поддубная. В областта на джаз и поп музиката: д-р. Мирослав Турийски, Антони Дончев, Иво Кантарджиев. Изучавал е теоретични науки в музиката, като: хармония, полифония, история на музиката, музикален анализ и композиция при водещи преподаватели, като д-р. Светослав Карагенов, д-р. Илия Граматиков и Здравко Петров. Интересите му в музиката варират в различни стилове и професионалният поглед към тях седи на първо място в учебния процес. Паралелно с работата си с учениците, Деан е преподавател в НМА "Проф. Панчо Владигеров" - със специалност "задължително пиано" и "корепетиция", композира и импровизира музика, работи с музикално-компютърни програми и се изявява солово, като пианист.

 Структурата и метода на преподаване в уроците по пиано са съобразени спрямо нивото, възможностите и целите на ученика. Подходящи са за всеки желаещ, който иска да овладее езика на музиката. 

Количката е празна