Неолина Пелова

Преподавател по пиано


Неолина Пелова завършва висшето си образование през 1984 год. - специалност "пиано". Като ученичка в НМУ-„Л.Пипков“ е носител на 2-ра награда в конкурса за пианисти гр. Мидълсброу-Англия /1976 г./ и 5-та в гр. Сенигалия – Италия  /1977г./. Нейни преподаватели са: Соня Желева,Флоренция Русчева и Антон Диков.


От 1988 год. Неолина Пелова е  преподавател по пиано в МШ - при Народно читалище "Д-р Петър Берон – 1926 г.”. Има ученици-лауреати на фестивали и конкурси в България, а някои от тях продължават музикалното си образование в страната и в чужбина.


В своята педагогическа работа Неолина Пелова се стреми да осъществи едно различно преподаване - предизвикателство към всички възрастови групи /от 4 год - до 104 г/, съобразено с индивидуалните възможности и желания на музициращите.


Нейният девиз е: "Няма не мога, когато искам". Споделя, че „свиренето на пиано е като да виждаш със затворени очи, да слушаш с пръстите си и да се радваш, когато стъпка по стъпка откриваш необятния свят на изкуството във всеки тон и с всеки дръзнал да седне зад пианото”.

Количката е празна