Концерт " Българските евъргрийни от 60-те" - 2012 г.

Вълнуваща среща между поколенията

 

Румяна Коцева успя да събере цял букет звезди от първата генерация български естрадни певици за среща с ученици от своя клас по пеене към читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.”  Тази среща се проведе в Просветна зала на читалището на 29 септември 2012 г. Присъстваха настоящи и бивши ученици по пеене, техни приятели и родители, журналисти и специални гости като съпругата на Георги Кордов, музиковедката Розмари Стателова, поетесата Надежда Захариева, културни дейци и почитатели.

       

Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Лиана Антонова, Мими Николова и Маргарита Радинска се развълнуваха до сълзи при изпълнението на техните най-известни песни от Румяна Коцева и ученичките Кристина, Теодора, Русана и Кристин, като пееха заедно с тях. Особено възхищение предизвика показването на оригиналните видео клипове от преподавателя в Националната музикална академия Здравко Петров. В непринуден разговор достолепните дами споделиха своите най-големи вълнения и трудности в своята кариера. Те приветстваха идеята за „българските евъргрийни като мост между поколенията” и обещаха да присъстват като гости на концерта „БЪЛГАРСКИТЕ ЕВЪРГРИЙНИ от 60-те” в Борисовата градина следващата събота.

 

Проектът на Музикално-издателска къща „Студио Артес” е съфинансиран от столична програма „Култура 2012” и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г., в партньорство с Народно читалище „Д-р Петър Берон 2019 г.” и медийни партньори – Българска национална телевизия и Българско национално радио.

ГалерияКоличката е празна